30 Haziran 2011 Perşembe

TRT-1 TersYüz Yarışması

TRT-1 TersYüz YarışmasıEkranların en güler yüzlü programı Tersyüz Yarışması TRT 1’de…

Türkiye’ nin değişik şehirlerinde, birbirlerinden farklı günlük yaşam pratiklerine sahip ailelerin, kısa süreliğine yer değiştirmelerini konu almaktadır.

Programın amacı, kahramanlarımızın kendilerine sunulan bu yeni hayata ne kadar uyum sağlayabileceğini ve bu uyum sürecinde ne türden zorluklarla nasıl mücadele edeceklerini görmek, bu sayede hem kendilerinde hem izleyicilerde başka yaşamlara yönelik bir duygudaşlık ve duyarlılık uyandırmaktır.

Konforun ve kolaycılığın, her türlü değerin önüne geçtiği günümüz toplumunda, ailelerin yaşam alanlarının ve gündelik faaliyetlerinin tersyüz edilmesiyle, insan-kültür-doğa ilişkisine vurgu yapılarak, duyarlılık ve dayanışma odaklı bir yaşamın hala mümkün olabileceği gösterilecektir.

Aileler birbirleri için belirleyecekleri görevlerle, birbirlerine belli başlı sorumluluklar yükleyecekler ve bu sorumluluklar izleyicileri yabancısı oldukları bir kültüre yakınlaştırırken, farklı kültürlerin yaşatılmasının toplumsal refahın, barışın ve mutluluğun temeli olduğunu hissedeceklerdir.

1 yorum: